Kuzey Ege
 Altınoluk
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Assos
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih Ve Kültür
Yöresel Tatlar
Assos'da Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Ayvalık
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Bozcaada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
 Çeşme
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Gökçeada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Güney Ege
 Bodrum
Giriş
Tarihçe
Çevre
Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Datça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Didim
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Efes
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 Fethiye-Ölüdeniz
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Foça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Köyceğiz-Dalyan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kuşadası
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Marmaris
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Pamukkale
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Akdeniz
 Alanya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Lezzetler
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Antalya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kaş-Kalkan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kemer
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Side-Manavgat
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Yöresel Tatlar

Akdeniz Mutfağından Özel Lezzetler

Kaş'ta limana sıralanmış restoranlar çeşitlilik gösteriyor. Kimisi canlı müzikli, kimisi bahçe içi sakin ortamda konukları ağırlıyor.

Bahçeye kurulu masalardan görülebilen yerlerde kuzu çevirme, ızgara et, balık, salata ve meyve hazırlanıyor.

Canlı deniz ürünleri özel hazırlanmış havuzlarda görücüye çıkıyor. Süt ve şarap soslu lahos, iskorpit buğulamayı, karavida, karidesin tadına mutlaka bakmalısınız. Kaş'ta sayıları 30'u geçen bar ve cafeler arasında Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam gibi hard rock grupların sevilen hitleriyle bira içmeyi sevenler için çeşitli barlar mevcut.

Bölgede Akdeniz'in tipik mutfak yemekleri ünlü. Her türlü et yemekleri, deniz ürünleri ve balık çorbası en ünlü yemekler. Yörede arıcılık ve bağcılık da gelişmiş. Karakovan balı ve çam balı, pekmez alınabilecek ürünler. Bol yetişen keçiboynuzundan yapılan keçi boynuzu pekmezi yöreye özgü lezzetlerden. Ayran ve gözlemecilere her yerde olduğu gibi burada da adım başı rastlanıyor. Hemen her yerde Finike'den getirilen portakalları yiyebilir ve portakal suyundan içebilirsiniz.Yaylalara doğru uzandığınızda kekikle beslenen oğlak ve kuzular, taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Kiremitte oğlak eti köfte, kiremitte alabalık fırında kimyon ve baharat serpilerek pişirilen soğan ve patatesle daha da lezzetleniyor.




©2004 Travel Guide