Yöresel Tatlar
Akdeniz Mutfağından Özel Lezzetler
Kaş'ta limana sıralanmış restoranlar çeşitlilik gösteriyor. Kimisi canlı müzikli, kimisi bahçe içi sakin ortamda konukları ağırlıyor.
Bahçeye kurulu masalardan görülebilen yerlerde kuzu çevirme, ızgara et, balık, salata ve meyve hazırlanıyor.
Canlı deniz ürünleri özel hazırlanmış havuzlarda görücüye çıkıyor. Süt ve şarap soslu lahos, iskorpit buğulamayı, karavida, karidesin tadına mutlaka bakmalısınız. Kaş'ta sayıları 30'u geçen bar ve cafeler arasında Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam gibi hard rock grupların sevilen hitleriyle bira içmeyi sevenler için çeşitli barlar mevcut.
Bölgede Akdeniz'in tipik mutfak yemekleri ünlü. Her türlü et yemekleri, deniz ürünleri ve balık çorbası en ünlü yemekler. Yörede arıcılık ve bağcılık da gelişmiş. Karakovan balı ve çam balı, pekmez alınabilecek ürünler. Bol yetişen keçiboynuzundan yapılan keçi boynuzu pekmezi yöreye özgü lezzetlerden. Ayran ve gözlemecilere her yerde olduğu gibi burada da adım başı rastlanıyor. Hemen her yerde Finike'den getirilen portakalları yiyebilir ve portakal suyundan içebilirsiniz.Yaylalara doğru uzandığınızda kekikle beslenen oğlak ve kuzular, taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Kiremitte oğlak eti köfte, kiremitte alabalık fırında kimyon ve baharat serpilerek pişirilen soğan ve patatesle daha da lezzetleniyor.
|