Kuzey Ege
 Altınoluk
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Assos
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih Ve Kültür
Yöresel Tatlar
Assos'da Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Ayvalık
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Bozcaada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
 Çeşme
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Gökçeada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Güney Ege
 Bodrum
Giriş
Tarihçe
Çevre
Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Datça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Didim
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Efes
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 Fethiye-Ölüdeniz
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Foça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Köyceğiz-Dalyan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kuşadası
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Marmaris
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Pamukkale
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Akdeniz
 Alanya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Lezzetler
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Antalya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kaş-Kalkan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kemer
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Side-Manavgat
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Yöresel Tatlar


Fotoğrafların büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayın.

Hiç "Saçaklı Mantı" Tattınız mı?
Ayvalık'ta yemek kültürü Ege ve Akdeniz mutfağının etkisinde. Kentte Balıkesir yöresine has mahalli yemekleri tatma imkanı da bulabilirsiniz. Ayvalığın zeytini çok ünlü. Ufak imalathanelerde üretilen zeytinyağlarıyla yapılan yöresel yemekleri tatmanızı öneririz. Mahalli yemekler arasında "saçaklı mantı" ve "keşkek"i mutlaka denemelisiniz. Ayvalık ve adalarında bir çok balık restoranı bulunuyor. Burada levrek, çipura, sinarit, ahtapot ve mezgit gibi balıkları yiyebilirsiniz. Özellikle hamsiden bile küçük olan papalina balığını denemelisiniz. Keza papalina bu yörenin özel balığı. Yöreye özgü bir başka yemek ise deniz börülcesi. Deniz börülcesi genellikle rakının yanında meze olarak yeniliyor. İstifno otu salatası, zeytinyağı ve sarmısak soslu radika rakıya eşlik eden diğer mezeler. İlçedeki restoranların mönülerinde kuzu etiyle yapılan marasa, arapsaçı, turp otu, radika, kurutulmuş ahtapot ızgara, kabak çiçeği dolması, fava, lor tatlısı, buzlu badem gibi zengin seçenekler var. Ahtapot köftesi ise Ayvalık'ta tadabileceğiniz en ilginç yemeklerden biri. Kıyma makinasında çekilen ahtapot, maydanoz, kaşar peyniri, sarmısak, dere otu, baharat, nişasta ile hazırlanan malzemede iyice yoğruluyor.




©2004 Travel Guide