 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
|
|
Yöresel Tatlar
Hünnaptan Kalamara
Yöreye özgü geniş zeytinliklere sahip Gökçeada, eskiden en iyi şarapların elde edildiği üzüm bağları ile tanınırdı. Şimdi de şarap üretiliyor ama eskisi kadar ünlü değil. Yine de Ada şaraplarının tadına mutlaka bakın, beğeneceksiniz.
Konumu itibarıyla zengin deniz ürünlerine sahip olan adada, her an taze balık bulunuyor. İstavrit, kolyoz, uskumru, sinarit, levrek, sazan, izmarit, sarpa, çipura, mercan, barbun balık çeşitleri balıkçı ailelerinin ekmek kapısı. Arıcılığın da yaygın olduğu adada çam ve çiçek balı üretiminin yanında, bitki örtüsünü oluşturan kekik ve her derde şifa olan kekik balı da üretiliyor. Gökçeada'da elbette ki nefis balıklarla sıkça rastlanan ahtapot ve kalamarın tadına mutlaka bakılmalı. Gökçeada'nın sıra dışı iklimi değişik lezzetler de yaratıyor. Meyveleri iğde ile kızılcık arası olan Hünnap ağacı sadece Gökçeada'da yetişiyor.
Adada yer alan restoranlar oldukça mütevazi. Balık ve meze çeşitlerini Kaleköy'de bulunan balık lokantalarında gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Sahil boyunca adalı kadınların pişirdiği gözlemelerin tadına ise doyulmuyor. Gün boyu sakin geçen yaşam akşam saatlerinde oldukça canlanıyor. Akşam saatlerinde yaşlı, genç herkesin favorisi sahil boyunca uzun yürüyüşler yapmak... Daha çılgınca eğlenmek isteyenler de İmroz Bar ve Disco'nun yolunu tutuyor.
|