 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
|
|
Yöresel Tatlar
Geleneksel Foça Mutfağı
Geleneksel Foça mutfağı genel özellikleriyle Batı Anadolu kıyıları ve Ege adalarında yapılan tüm yemekleri içerir.
Foça halkının geçim kaynağı turizm kadar balıkçılığa da dayanır. Foçalı balıkçılar sayesinde barbun, mercan, çipura, levrek, kefal, mezgit gibi lezzetli balıkları hemen hemen her gün taze ve ucuz olarak bulmak mümkündür. Balıkla birlikte zeytin, zeytinyağı, enginar ve yabani otlardan yapılan Foça'ya özgü lezzetleri tatmanızı öneriririz. Izgara Sardalye, Yoğurtlu Balık, Kalamar Dolması, Balık Dolması, Balık Çorbası, Balık Paçası, Kuzu Etli Enginar, Zeytinyağlı Enginar Dolması yöreye özgü yemekler arasında sayılabilir.
Foça ve çevresinde yetişen yabani otlardan arapsaçı, rezene, tarakotu (iğnelik), turpotu, radika, ısırgan otu, ebegümeci gibi otlarla lezzetlenen yemekleri denememezlik etmeyin.
|