Kuzey Ege
 Altınoluk
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Assos
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih Ve Kültür
Yöresel Tatlar
Assos'da Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Ayvalık
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Bozcaada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
 Çeşme
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Gökçeada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Güney Ege
 Bodrum
Giriş
Tarihçe
Çevre
Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Datça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Didim
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Efes
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 Fethiye-Ölüdeniz
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Foça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Köyceğiz-Dalyan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kuşadası
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Marmaris
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Pamukkale
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Akdeniz
 Alanya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Lezzetler
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Antalya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kaş-Kalkan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kemer
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Side-Manavgat
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Yöresel Tatlar

Zeytinyağı ile gelen lezzet

Bölgenin en önemli özelliği İtalyanlar'ın zeytinyağı haritasında yeşil hatla belirtildiği gibi, dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği yer olması.

Ege'nin bir çok yöresinde olduğu gibi Altınoluk'ta da yemekler çoğunlukla zeytinyağıyla yapılıyor. Zeytinyağı, tatlılar ve pilavlarda bile kullanılıyor. Sızma zeytin yağında dinlendirilen zeytinlerin tadına doyamayacaksınız. Koyun ve keçi sütlerinden üretilen peynirler ise, marketlerin reyonlarında yer alanlardan çok farklı.Yağı alınmayan sütlerle yapılan peynirleri mutlaka tadın. Ege mutfağında zeytin kadar yere sahip olan bir başka besin maddesi de hiç kuşkusuz yörenin lezzetli balıkları. Çupra, levrek, sinarit gibi balıklar Altınoluk'a fazlaca tüketiliyor. Asma yapraklarına sarılıp ızgara yapılan sardalya, fener balığı buğulama, börülce suyuna pişirilen tarhana çorbası, zeytinyağlı yaprak sarma, ahtapot salata, humus, pança damakta tat bırakan lezzetler. Pansiyonda kalanlar sahile yanaşan balıkçı teknelerinden sabahları barbunya, çinekop, istavrit, izmarit, sardalya gibi balık çeşitlerini ekonomik fiyatlarla alabilirler




©2004 Travel Guide