 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
|
|
Yöresel Tatlar
Yöresel Tatlardan Dünya Mutfaklar ına...
Antalya, yöresel yemekleri ile ünlü. Değişik malzemelerle yapılan birçok özel yemeği bulunuyor. Taratorlu Piyaz, Laba, Hibeş, Saç kavurması, Tandır Kebabı, Arap kadayıfı... Bu arada reçelleri de unutmamak gerekir. Greyfurt, limon, portakal, bergamot, turunç ve benzeri narenciye ürünlerinin yanında, patlıcan, karpuz ve incirden de yapılan çeşitleri bulunuyor. Ayrıca tabii ki Akdeniz'in bu güzel kentinde deniz ürünlerine tadı bir başka güzel... Taze balıkların, ahtapotun, kalamarın, midyenin lezzetleri bile alıştığımızdan farklı... Kaleiçi'ndai çeşitli restoranların yanı sıra balık lokantalarını unutmayın. Ayrıca, bir turizm başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Antalya'da dünya mutfaklarının incelikli örneklerini bulmak da mümkün. Fransız mutfağından, Çin mutfağına kadar...
|