Travel Guide Logo
 
 

Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih Ve Kültür
Yöresel Tatlar
Assos'da Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir.doc
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Lezzetler
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Yöresel Tatlar

Hünnaptan Kalamara

Yöreye özgü geniş zeytinliklere sahip Gökçeada, eskiden en iyi şarapların elde edildiği üzüm bağları ile tanınırdı. Şimdi de şarap üretiliyor ama eskisi kadar ünlü değil. Yine de Ada şaraplarının tadına mutlaka bakın, beğeneceksiniz.

Konumu itibarıyla zengin deniz ürünlerine sahip olan adada, her an taze balık bulunuyor. İstavrit, kolyoz, uskumru, sinarit, levrek, sazan, izmarit, sarpa, çipura, mercan, barbun balık çeşitleri balıkçı ailelerinin ekmek kapısı. Arıcılığın da yaygın olduğu adada çam ve çiçek balı üretiminin yanında, bitki örtüsünü oluşturan kekik ve her derde şifa olan kekik balı da üretiliyor. Gökçeada'da elbette ki nefis balıklarla sıkça rastlanan ahtapot ve kalamarın tadına mutlaka bakılmalı. Gökçeada'nın sıra dışı iklimi değişik lezzetler de yaratıyor. Meyveleri iğde ile kızılcık arası olan Hünnap ağacı sadece Gökçeada'da yetişiyor.

Adada yer alan restoranlar oldukça mütevazi. Balık ve meze çeşitlerini Kaleköy'de bulunan balık lokantalarında gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Sahil boyunca adalı kadınların pişirdiği gözlemelerin tadına ise doyulmuyor. Gün boyu sakin geçen yaşam akşam saatlerinde oldukça canlanıyor. Akşam saatlerinde yaşlı, genç herkesin favorisi sahil boyunca uzun yürüyüşler yapmak... Daha çılgınca eğlenmek isteyenler de İmroz Bar ve Disco'nun yolunu tutuyor.

 

 



© 1996 - 2009 Travel Guide