Travel Guide Logo
 Akdeniz
 
Alanya
Alışveriş
Antik Kentler
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Lezzetler
 Antalya
Alışveriş
Antik Kentler
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kaş-Kalkan
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kemer
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Side-Manavgat
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Güney Ege
 Bodrum
Alışveriş
Çevre
Giriş
Kültür
Nasıl Gidilir
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Datça
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Didim
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Efes
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Fethiye-Ölüdeniz
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Foça
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Köyceğiz-Dalyan
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kuşadası
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Marmaris
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Pamukkale
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Kuzey Ege
 Altınoluk
Çevre
Giriş
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Assos
Assos'da Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih Ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Ayvalık
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir.doc
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Bozcaada
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Çeşme
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Gökçeada
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
Yöresel Tatlar

Mavru Kefalinden Mavi Yengece

Bütün bölge Köyceğiz, Dalyan, Sarıgerme, Ekincik, Dalaman yöresel tatlardan uluslararası mutfağa kadar çeşitli mönülerin bulunduğu zengin lezzet seçenekleri ile hizmet veriyor.

Yöresel yemeklerin yanı sıra bölgede yer alan lüks otellerin seçme mutfaklarında leziz yemekler yiyebilirsiniz. Ayrıca balık lokantalarından, kebapçılara, kır lokantalarından, fast-food'a kadar çok sayıda seçenek mevcut. Ama bu bölgedeyseniz, mutlaka deniz ürünlerinin tadına bakmanızı öneririz. Özellikle bölgede bolca çıkan kefalin ızgarasının, buğulamasının tadına doyulmuyor. Dalyan'da kefalin tadı başka. Etinde toprak kokusu bulunmayan kefalin Dalyan'da 22 çeşidi yakalanıyor. Yapısı ve gözüne göre tanınan bu balığın en makbulü, "koca kafa" denilen Mavru Kefali... Dalyan'daki kefaller hem tatlı hem de tuzlu suda yaşadığı için, farklı lezzete sahip. Aynı şartlarda levrek, çipura ve yayın balığı da Dalyan'ın lezzetlerinden. Balıklar yumurta bırakmaya Dalyan'a girip sığınıyor. Sonra da denize açılıp doğal yemle besleniyor. Fosfor zengini havyarı, mumlanıp tüketilirken, kefallerin kömürde ızgarası, tavası, buğulama ve pilakisi yapılıyor.

Ayrıca Dalyan bir havyar cenneti. Irmağın içinde sağlı sollu havyar merkezlerini göreceksiniz. Büyük şehirlere nazaran çok ucuz ve taze. Havyarın yanı sıra çiçek balı da yöreye has lezzetlerden.

Dalyan'a bir başka özgü tat da mavi yengeç. Dünya mutfaklarında son derece pahalı, lüks ve erişilmez olan mavi yengecin, Dalyan'da kömür ızgarası ve haşlaması gayet makul fiyatlarla satılıyor. İztuzu Sülündür Gölü çevresinde toplanan deniz börülcesi (Geren) limon, zeytinyağı ve sarımsak sosuyla yenirken, ağızda lezzet kazanan bir meze çeşidi. Mevsiminde ağaçlara sarılarak yetişen ve bir sarmaşık türü olan "Sılcan yoğurtlaması" da ilgi gören yiyecekler arasında.

 

 



© 1996 - 2007 Travel Guide
  Telefon: +90 212 883 43 67 (pbx) | Faks: +90 212 883 43 66
| www.turizmdebusabah.com | www.travelguide.gen.tr | www.industryguide.gen.tr | www.gastronomi.com.tr
www.artacademy.com.tr | www.okukullankolaypc.com | www.dvdfestivali.com | www.yaraticicocuk.com
| Pedia