Travel Guide Logo
 Akdeniz
 
Alanya
Alışveriş
Antik Kentler
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Lezzetler
 Antalya
Alışveriş
Antik Kentler
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kaş-Kalkan
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kemer
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Side-Manavgat
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Güney Ege
 Bodrum
Alışveriş
Çevre
Giriş
Kültür
Nasıl Gidilir
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Datça
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Didim
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Efes
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Fethiye-Ölüdeniz
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Foça
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Köyceğiz-Dalyan
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Kuşadası
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Marmaris
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Pamukkale
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Kuzey Ege
 Altınoluk
Çevre
Giriş
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Assos
Assos'da Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih Ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Ayvalık
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir.doc
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Bozcaada
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Çeşme
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
 Gökçeada
Alışveriş
Çevre
Giriş
Nasıl Gidilir
Tarih ve Kültür
Tarihçe
Yöresel Tatlar
Yöresel Tatlar

Zeytinyağı ile gelen lezzet

Bölgenin en önemli özelliği İtalyanlar'ın zeytinyağı haritasında yeşil hatla belirtildiği gibi, dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği yer olması.

Ege'nin bir çok yöresinde olduğu gibi Altınoluk'ta da yemekler çoğunlukla zeytinyağıyla yapılıyor. Zeytinyağı, tatlılar ve pilavlarda bile kullanılıyor. Sızma zeytin yağında dinlendirilen zeytinlerin tadına doyamayacaksınız. Koyun ve keçi sütlerinden üretilen peynirler ise, marketlerin reyonlarında yer alanlardan çok farklı.Yağı alınmayan sütlerle yapılan peynirleri mutlaka tadın. Ege mutfağında zeytin kadar yere sahip olan bir başka besin maddesi de hiç kuşkusuz yörenin lezzetli balıkları. Çupra, levrek, sinarit gibi balıklar Altınoluk'a fazlaca tüketiliyor. Asma yapraklarına sarılıp ızgara yapılan sardalya, fener balığı buğulama, börülce suyuna pişirilen tarhana çorbası, zeytinyağlı yaprak sarma, ahtapot salata, humus, pança damakta tat bırakan lezzetler. Pansiyonda kalanlar sahile yanaşan balıkçı teknelerinden sabahları barbunya, çinekop, istavrit, izmarit, sardalya gibi balık çeşitlerini ekonomik fiyatlarla alabilirler



© 1996 - 2007 Travel Guide
  Telefon: +90 212 883 43 67 (pbx) | Faks: +90 212 883 43 66
| www.turizmdebusabah.com | www.travelguide.gen.tr | www.industryguide.gen.tr | www.gastronomi.com.tr
www.artacademy.com.tr | www.okukullankolaypc.com | www.dvdfestivali.com | www.yaraticicocuk.com
| Pedia