Travel Guide Logo
 Kuzey Ege
 
Altınoluk
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
 Assos
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih Ve Kültür
Yöresel Tatlar
Assos'da Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Ayvalık
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Bozcaada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Tarih ve Kültür
 Çeşme
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Gökçeada
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Güney Ege
 Bodrum
Giriş
Tarihçe
Çevre
Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Datça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Didim
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Efes
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir
 Fethiye-Ölüdeniz
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Foça
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Köyceğiz-Dalyan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kuşadası
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Marmaris
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Pamukkale
Giriş
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Akdeniz
 Alanya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Lezzetler
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Antalya
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Antik Kentler
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kaş-Kalkan
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Kemer
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
 Side-Manavgat
Giriş
Tarihçe
Çevre
Tarih ve Kültür
Yöresel Tatlar
Alışveriş
Nasıl Gidilir?
Yöresel Tatlar

Mavru Kefalinden Mavi Yengece

Bütün bölge Köyceğiz, Dalyan, Sarıgerme, Ekincik, Dalaman yöresel tatlardan uluslararası mutfağa kadar çeşitli mönülerin bulunduğu zengin lezzet seçenekleri ile hizmet veriyor.

Yöresel yemeklerin yanı sıra bölgede yer alan lüks otellerin seçme mutfaklarında leziz yemekler yiyebilirsiniz. Ayrıca balık lokantalarından, kebapçılara, kır lokantalarından, fast-food'a kadar çok sayıda seçenek mevcut. Ama bu bölgedeyseniz, mutlaka deniz ürünlerinin tadına bakmanızı öneririz. Özellikle bölgede bolca çıkan kefalin ızgarasının, buğulamasının tadına doyulmuyor. Dalyan'da kefalin tadı başka. Etinde toprak kokusu bulunmayan kefalin Dalyan'da 22 çeşidi yakalanıyor. Yapısı ve gözüne göre tanınan bu balığın en makbulü, "koca kafa" denilen Mavru Kefali... Dalyan'daki kefaller hem tatlı hem de tuzlu suda yaşadığı için, farklı lezzete sahip. Aynı şartlarda levrek, çipura ve yayın balığı da Dalyan'ın lezzetlerinden. Balıklar yumurta bırakmaya Dalyan'a girip sığınıyor. Sonra da denize açılıp doğal yemle besleniyor. Fosfor zengini havyarı, mumlanıp tüketilirken, kefallerin kömürde ızgarası, tavası, buğulama ve pilakisi yapılıyor.

Ayrıca Dalyan bir havyar cenneti. Irmağın içinde sağlı sollu havyar merkezlerini göreceksiniz. Büyük şehirlere nazaran çok ucuz ve taze. Havyarın yanı sıra çiçek balı da yöreye has lezzetlerden.

Dalyan'a bir başka özgü tat da mavi yengeç. Dünya mutfaklarında son derece pahalı, lüks ve erişilmez olan mavi yengecin, Dalyan'da kömür ızgarası ve haşlaması gayet makul fiyatlarla satılıyor. İztuzu Sülündür Gölü çevresinde toplanan deniz börülcesi (Geren) limon, zeytinyağı ve sarımsak sosuyla yenirken, ağızda lezzet kazanan bir meze çeşidi. Mevsiminde ağaçlara sarılarak yetişen ve bir sarmaşık türü olan "Sılcan yoğurtlaması" da ilgi gören yiyecekler arasında.




©2005 Travel Guide
Matbaacılar Sitesi, 1.Cad., No:115 34560 Bağcılar - İstanbul
Telefon: +90 212 883 43 67 Faks: +90 212 883 43 66