Günbatımında Rakı ve Balık
Yaz aylarında özellikle gazeteci, edebiyatçı ve sanatçıların uğrak yeri olan Assos, bozulmamış doğal yapısı ve tertemiz havasıyla sıra dışı bir cennet.
Sessizlik ve dinginlik arayanlar için ideal bir coğrafya olan Assos, tarihi dokusu ve kendine özgü mimarisiyle de cezbedici. Sahil kenarındaki oteller, restoranlar hep yığma taştan inşa edilmiş. Köy evlerinde Rum izleri hala belirgin. Assos'un merkezi olan iskelesi küçük bir ada gibi. Bölgedeki mimariye uygun ve çoğu eski antrepoların restorasyonuyla yapılmış otel, pansiyon ve restoranlar iskele çevresinde sıralanıyor. Otellerin deniz kenarına atılmış masaları sabah sıkı bir kahvaltı, akşamları balık ve rakı ziyafeti için ideal. Yöreye özgü gözleme ve ayran ise doyumsuz tatlar sunuyor. Her konuğunu ayrı bir sıcaklık ve güler yüzle karşılayan Assos köylüleri, pazarladıkları kekik, damıtılmış kekik suyu, yeşil zeytin, zeytinyağı, dağlardan toplanmış yöresel şifalı bitkileri satıyorlar. Ayrıca kalamarı ile ünlü Assos'ta yerel lezzetlerden olan avcı böreği ile kabak çiçeği dolmasının da tadına bakmanızı öneririz.