 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
|
|
Yöresel Tatlar
Şarap ve mantar...
Lokantalarında hemen her türlü yemeği bulabileceğiniz Pamukkale´nin en ünlü yemeği, mantarlı saç kavurma.
Lokma tatlısı ve çökelekli, ıspanaklı böreği mutlaka tadın.
Pamukkale bir şarap diyarı. Orta Anadolu, 'Emir', Tokat bölgesi, 'Narince', Trakya 'Semilion', İzmir Menderes 'Misket', Elazığ 'Öküzgözü', Denizli 'Çal Karası' üzümlerinin işlenip yıllandırılmasıyla elde edilen şaraplar, katkı maddesi kullanılmadan hazırlandığından müthiş bir tada sahip.bırakıyor. Lokantalarında hemen her türlü yemeği bulabileceğiniz Pamukkale´nin en ünlü yemeği ,mantarlı saç kavurma. Lokma tatlısı ve çökelekli, ıspanaklı böreği mutlaka tadın. Pamukkaleye gitmişken Antalya yolu üzerindeki Mantar restoranına uğramanızı tavsiye ederiz. Restoran 40'a yakın mantar yemeği ile ünlü. Denizli'nin kendine has tandır kebabı, çeşitli ızgaralar, alabalık, tavuk gibi çeşitlerinde bulunduğu restorana dünyanın çeşitli ülkelerinden TV ekipleri gelerek çekim yapıyorlar. Mönüde yeralan yemeklerin içinde mantar çorbası, şişte soslu mantar, kızarmış tavuk ve zencefilli mantar, mantarlı makarna, mantar salatası, mantar turşusu, karidesli mantar, mantar rosto, mantar pastası ve (dünyada ilk) mantar tatlısı ilgi görüyor. gelmeye değiyor.
|