Travel Guide Logo
 Akdeniz
 
Alanya
 Antalya
 Kaş-Kalkan
 Kemer
 Side-Manavgat
 Güney Ege
 Bodrum
 Datça
 Didim
 Efes
 Fethiye-Ölüdeniz
 Foça
 Köyceğiz-Dalyan
 Kuşadası
 Marmaris
 Pamukkale
 Kuzey Ege
 Altınoluk
 Assos
 Ayvalık
 Bozcaada
 Çeşme
 Gökçeada
Yöresel Tatlar

Hünnaptan Kalamara

Yöreye özgü geniş zeytinliklere sahip Gökçeada, eskiden en iyi şarapların elde edildiği üzüm bağları ile tanınırdı. Şimdi de şarap üretiliyor ama eskisi kadar ünlü değil. Yine de Ada şaraplarının tadına mutlaka bakın, beğeneceksiniz.

Konumu itibarıyla zengin deniz ürünlerine sahip olan adada, her an taze balık bulunuyor. İstavrit, kolyoz, uskumru, sinarit, levrek, sazan, izmarit, sarpa, çipura, mercan, barbun balık çeşitleri balıkçı ailelerinin ekmek kapısı. Arıcılığın da yaygın olduğu adada çam ve çiçek balı üretiminin yanında, bitki örtüsünü oluşturan kekik ve her derde şifa olan kekik balı da üretiliyor. Gökçeada'da elbette ki nefis balıklarla sıkça rastlanan ahtapot ve kalamarın tadına mutlaka bakılmalı. Gökçeada'nın sıra dışı iklimi değişik lezzetler de yaratıyor. Meyveleri iğde ile kızılcık arası olan Hünnap ağacı sadece Gökçeada'da yetişiyor.

Adada yer alan restoranlar oldukça mütevazi. Balık ve meze çeşitlerini Kaleköy'de bulunan balık lokantalarında gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Sahil boyunca adalı kadınların pişirdiği gözlemelerin tadına ise doyulmuyor. Gün boyu sakin geçen yaşam akşam saatlerinde oldukça canlanıyor. Akşam saatlerinde yaşlı, genç herkesin favorisi sahil boyunca uzun yürüyüşler yapmak... Daha çılgınca eğlenmek isteyenler de İmroz Bar ve Disco'nun yolunu tutuyor.

 

 



© 1996 - 2007 Travel Guide
  Telefon: +90 212 883 43 67 (pbx) | Faks: +90 212 883 43 66
| www.turizmdebusabah.com | www.travelguide.gen.tr | www.industryguide.gen.tr | www.gastronomi.com.tr
www.artacademy.com.tr | www.okukullankolaypc.com | www.dvdfestivali.com | www.yaraticicocuk.com
| Pedia